Het is een jaarlijks wederkerend fenomeen. De dagen worden korter, het verkeer blijft even druk dus zorgen dat je gezien wordt in het verkeer, zeker als zwakke weggebruiker, is opnieuw een aandachtspunt.

Zorgen dat je gezien wordt in het verkeer is een aandachtspunt.


Hoe word je best gezien in het verkeer?

Is er een verschil bij dag en nacht?


Daarvoor moet ik eerst het begrip ‘fluorescentie’ en ‘reflectie’ nader toelichten.

Fluorescentie is een fenomeen waarbij een stof, nadat ze belicht is, zelf licht gaat uitstralen, weliswaar onder een andere golflengte. Dit wordt ook wel luminescentie genoemd. (komt ook in de natuur voor)

Reflectie is een fenomeen waarbij een materiaal dezelfde lichtstraal in een welbepaalde hoek gaat ‘terugkaatsen’.

Een klassiek fluohesje,  ‘fluo’ kleur en grijze reflecterende banden.

Een klassiek fluohesje bestaat dus altijd uit een ‘fluo’ kleur en grijze reflecterende banden.
Deze combinatie maakt u zowel zichtbaar bij dag als bij nacht.

Deze combinatie maakt u zowel zichtbaar bij dag als bij nacht.

Het ‘fluo’ gedeelte

Het ‘fluo’ gedeelte is dus enkel om gezien te worden bij dag en NIET bij nacht aangezien de voorwaarde voor fluorescentie de aanwezigheid is van UV licht (zonlicht).
Het fluorescerend textiel kan ook niet zomaar in eender welke kleur gebruikt worden aangezien deze aan een aantal voorwaarden moet voldoen zoals de kwaliteit van het kleur of chromaticiteit en de luminantie.
Deze voorwaarden liggen vast en worden gekoppeld aan een bepaald certificaat, zoals EN 471, EN 1150, EN20471, EN13356,…)
Er zijn ook maar een beperkt aantal kleuren die voor de nodige waarden kunnen zorgen.
Voor EN 1150 zijn de fluorescerende kleuren geel, groen, oranje, rood, roos, geel-groen, geel-oranje of oranje-rood toegelaten.
Voor EN 471 zijn de fluorescerende kleuren beperkt tot geel, oranje-rood of rood.
Niet-fluorescerende kleuren zijn niet voldoende zichtbaar en opvallend bij schemerlicht en geven de dragers aldus een vals gevoel van veiligheid.
Een blauw hesje kan dus nooit conform enig veiligheidscertificaat zijn!


Het reflecterende gedeelte

Het reflecterende gedeelte zorgt er dus voor dat je gezien wordt bij nacht. Reflecterend materiaal heeft de eigenschap om een lichtbundel ‘terug’ te kaatsen in een hoek van 180°.
Maw indien de lichtbundel van een koplamp van een wagen op het materiaal terecht komt, zal een deel van deze lichtbundel (uitgedrukt in lumen) terugkaatsen in een tegenovergestelde hoek en zo de ogen van de bestuurder bereiken.
De kwaliteit van het reflecterend materiaal bepaalt hoeveel percentage terug wordt gekaatst. Deze normen liggen dan opnieuw vast in de normen van de certificaten.
Naast de kwaliteit is ook het aantal cm² van belang. Hoe meer cm³, hoe meer reflectie.

Meer over certificaten en normen in een volgende blog!