Menu
Your Cart

Veel gestelde vragen

Leveringsvoorwaarden
Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Zodra de bestelling is verzonden, ontvang je per e-mail de verzendbevestiging.
Levering aan huis: Via BPost

Leveren Europa?
Standaard = België
Zone 1 = Duitsland, Luxemburg, Nederland.
Zone 2 = Denemarken (excl.Faeröer en Groenland), Frankrijk, Oostenrijk.
Zone 3 = Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Polen, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Zwitserland.
Zone 4 = Finland, Ierland, Roemenië, Spanje, Zweden.
Zone 5 = Bulgarije, Esland, Leetland, Litouwen, Noorwegen, Portugal.
Zone 6 = Griekenland, Turkije.
Zone 7 = Malta, Cyprus (EU).
Extra kosten kunnen zijn: Eiland toeslag, Douanetoeslagen enz.


Hoe verloopt een bestelling?
Via je "Veilig in het Verkeer" account en per email houden wij je zo goed mogelijk op de hoogte over het verloop van je bestelling.
Orderbevestiging per email
Op het moment dat je order succesvol is geplaatst, ontvang je per e-mail een orderbevestiging. Indien je na het bestellen geen orderbevestiging hebt ontvangen, controleer dan je spambox. De bestelling is ook terug te vinden in je account. In het geval dat de order hier niet terug te vinden is, neem dan contact op met info@veiliginhetverkeer.be
Verzendbevestiging per email
Bij bestelling van een fysiek product ontvang je, zodra het pakket verzonden is, een verzendbevestiging per e-mail.
In de verzendbevestiging staat het afleveradres waar je bestelling naar toe wordt gestuurd. Dit kan dan niet meer worden aangepast.


Kan ik het afleveradres van mijn bestelling nog aanpassen?
Zolang je order nog niet is verzonden is dat mogelijk via info@veiliginhetverkeer.be ,dit met alle nodige gegevens, klantnaam, bestelnummer. Zodra je order is verzonden, kan het adres niet meer worden aangepast.
Wij adviseren het afleveradres zorgvuldig te kiezen. Voor aflevering bij een bedrijf is het belangrijk om duidelijk bedrijfsnaam en eventuele afdeling te vermelden in de extra adresregels.

Onverwachts iets nodig, wij zijn bereikbaar 7 dagen op 7 van 8u30 tot 19u30 via mail of telefonisch contact.


Hoeveel bedragen de verzendkosten?
Zie website, het staat genoteerd op de frontpagina. Kosten zijn ook zicht baar bij het afronden van uw bestelling in uw winkelmandje.
Je betaalt verzendkosten per bestelling, ook als de order in meerdere pakketten wordt geleverd.
Kan ik meerdere of verschillende orders combineren in een pakket?
Het is mogelijk om meerdere of verschillende bestellingen die besteld zijn op dezelfde dag of op verschillende dagen, gecombineerd te versturen.
Kan ik afleverdatum en aflevertijd zelf bepalen?
Het is niet mogelijk om zelf een afleverdatum of –tijdstip te bepalen.
Met welke transporteur wordt mijn bestelling verzonden?
Wij werken uitsluitend met BPost
BPost levert in principe op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur. In het weekend wordt er niet afgeleverd. Tijdstip van bezorging is afhankelijk van het gekozen afleveradres.
Na elke poging word je geïnformeerd door de bezorger door middel van een bericht in de brievenbus. BPost kan eventueel de bestelling bij buren afleveren.

Feestdagen; dagen waarop vervoerders niet afleveren.
De aflevering van je bestelling kan niet plaatsvinden op zon- en feestdagen. Feestdagen waarop de klantenservice niet open is en de vervoerders niet afleveren zijn: Pasen, Pinksteren, Kerst, Nieuwjaarsdag, Hemelvaart en Koninginnedag. Er kunnen nog andere lokale feestdagen zijn waarop er eventueel niet gewerkt of geleverd wordt.
Info.
Voor een annulering, adreswijziging of garantieaanvraag van je bestelling kun je altijd terecht in info@veiliginhetverkeer.be alles wordt via mail beantwoord.
Zondag- en feestdagen zijn wij gesloten.
Wij zullen altijd ons best doen om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Zijn de beoordelingen via trusted shop echte beoordelingen?

Maatregelen ter verificatie van beoordelingen / feedback Elke werkelijke ervaring met betrekking tot de aankoop of het gebruik van een dienst van een deelnemend bedrijf kan worden beoordeeld met maximaal 5 sterren.

De beoordelingen hebben betrekking op ervaringen die niet ouder zijn dan 6 maanden. Het tijdstip dat de beoordeling afgegeven is bevindt zich tevens in deze periode. Aan de hand van het eenvoudige gemiddelde van de beoordelingscijfers van alle geverifieerde beoordelingen van de afgelopen 12 maanden wordt vervolgens een totaalscore berekend.

In reacties delen klanten hun ervaringen in hun eigen woorden.Trusted Shops biedt geen voordelen, speciale voorwaarden, kortingen of andere prikkels voor het afgeven van een positieve beoordeling of het terugnemen van een negatieve beoordeling.

Alle beoordelingen – zowel positieve als negatieve – worden gepubliceerd.De gebruiksvoorwaarden van het beoordelingssysteem zijn van toepassing.

Cijfers worden berekend op basis van de toekenning van sterren

5.00 – 4.50 zeer goed

4.49 – 3.50 goed

3.49 – 2.50 Bevredigend

2.49 – 1.50 Voldoende

1.49 – 1.00 Gebrekkig

Maatregelen ter verificatie van de beoordelingen

Trusted Shops heeft in zijn beoordelingssysteem verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de gepubliceerde beoordelingen alleen afkomstig zijn van consumenten die de goederen of diensten daadwerkelijk hebben gebruikt of gekocht (hierna genoemd 'geverifieerde beoordelingen').

Hoe zorgt Trusted Shops ervoor dat het om echte beoordelingen gaat?

Technische maatregelen: Trusted Shops maakt gebruik van verschillende technische maatregelen om ervoor te zorgen dat uitnodigingen per e-mail voor het geven van beoordelingen alleen naar e-mailadressen worden gestuurd waarmee ook een aankoop is afgesloten of een dienst is aangeschaft.

Online shoppers die gebruikmaken van de Trusted Shops Services, incl. kopersbescherming, ontvangen na het afsluiten van de bestelling van Trusted Shops een uitnodiging tot het geven van een beoordeling. Via de link in de e-mail kan een beoordeling van de daadwerkelijk verrichte aankoop worden gegeven.

Bovendien hebben gebruikers van de Trusted Shops-diensten de mogelijkheid hun bestellingen te beoordelen door hun aankoop in de Consumer World op te roepen (inlogzone van de Trusted Shops). Ook hier wordt er technisch voor gezorgd dat alleen de in de Consumer World gedeponeerde aankooptransacties kunnen worden beoordeeld.

Ook de webshops kunnen uw klanten vragen om via het systeem van Trusted Shops een beoordeling af te geven. In het kader van de geautomatiseerde verzending van uitnodigingen wordt het e-mailadres van de klant via API of door middel van de zogenaamde Review Collector aan Trusted Shops doorgegeven om een uitnodigingsmail te versturen.

Hierdoor wordt er technisch voor gezorgd dat alleen aan die e-mailadressen een uitnodiging voor het indienen van een beoordeling wordt verzonden, waarmee ook de aankoop is gedaan.Tegelijkertijd worden in alle gevallen verdere referentiegegevens over de bestelling verzameld, om een veilige toewijzing van de Trusted Shops Services in zijn geheel en ook van de beoordelingen in het bijzonder van een daadwerkelijke aankoop te waarborgen.

Handmatige maatregelen:Er worden ook verdere handmatige maatregelen gebruikt om te controleren of alleen klanten die ook het product hebben gekocht of de dienst hebben gebruikt, beoordelingen geven.Om de echtheid van de beoordeling en de legitimiteit te kunnen controleren, kunnen de beoordelingen niet anoniem worden afgegeven.

Het e-mailadres waarmee de aankoop is afgehandeld, dient altijd als verifieerbare referentie voor de beoordeling.In geval van tegenstrijdigheden of aanwijzingen die doen vermoeden dat de beoordeling niet op ervaring berust, ondanks de bovengenoemde technische maatregelen, wordt gevraagd om bewijs van de legitimiteit van de gegeven beoordeling die dienovereenkomstig wordt gecontroleerd. Indien de gevraagde bewijzen voor de aankoop van de goederen of het gebruik van de diensten niet kunnen worden gegeven, worden de beoordelingen verwijderd.

Aanwijzingen bij speciale gevallen:

Geïmporteerde beoordelingenWij zorgen er bij deze beoordelingen niet voor dat alle beoordelingen afkomstig zijn van consumenten die de goederen of diensten daadwerkelijk hebben gebruikt of gekocht. Daarom worden deze beoordelingen (aangeduid als 'geïmporteerde beoordeling') ook niet meegenomen in de berekening van de eindscore en worden ze als geïmporteerde beoordelingen gemarkeerd.

Hoe kies je een Magicshine fietslicht?

Nu de technologie razendsnel verbetert, komen er steeds meer nieuwe fiets specifieke producten op de markt. De dagen dat lokale rijders ’s nachts met alleen hun campingkoplampen over de thuispaden zouden trotseren, zijn allang voorbij nu nieuwe HELDERE en HANDIGE lichten beschikbaar en betaalbaarder worden.

Fietsverlichting is er in een reeks van merken, LED-types, mount-types, maten; noem maar op. Vaak stap je een winkel binnen en merk je dat de muur bedekt is met gelijkaardige producten van verschillende merken en prijzen. Hoe kies je degene die je nodig hebt?

Nu is elke rijder anders en, zoals bij alles over fietsen (is 26’ dood? Rij je met flats of clipless? Hoge sokken?), zijn er individuele voorkeuren voor lichten.

Vanuit de winkel- en rijervaring die door de jaren heen is opgedaan, kan men deze logica als starter gebruiken en tot zeer goede conclusies komen over het type licht dat men nodig heeft.

Zien versus gezien worden

Het eerste dat moet worden bepaald, is het type licht dat nodig is, wat kan worden beantwoord met een simpele vraag: moet ik als rijder alleen worden gezien door inkomende auto’s of andere weggebruikers, of moet ik echt zien waar ik naartoe wil gaan? De eerste heeft een minder krachtig licht nodig dan dat laatste.

Het menselijk oog is geëvolueerd om snel een bewegend doel te herkennen, en de snelheid waarmee een object wordt gezien neemt toe als het object helder is, vandaar het gebruik van een flitsend licht wanneer de zon ondergaat.

Zo zien weggebruikers al van ver een flitsend licht.

Bovendien hoeven lichten die gebruikt worden om gezien te worden niet de krachtigste te zijn, omdat ze vooral de aandacht van een andere weggebruiker trekken en niet om ver voor het voorwiel uit te kijken.

Als een rijder dus alleen gezien hoeft te worden, kan hij een lamp kiezen met minder dan 1000 lumen, zoals een lamp uit de Magicshine ALLTY-serie.

De ALLTY is een veelzijdige lichtserie met een bereik van 400 tot 2000 lumen.

De eerste uit de serie, de ALLTY 400, is helder genoeg zodat hij bij gebruik vroeg wordt opgemerkt door weggebruikers, waardoor de rijder zelfs overdag veilig is.

Voor meer kracht en meer helderheid zullen de ALLTY 600 en 800 op nog grotere afstand worden gezien met maximaal vermogen, en zullen ze de rijder een groter helderheidsbereik bieden, zodat de fietser het licht kan afstemmen op de duur van de rit. Voor langer woon- werkverkeer, stem je het licht af op een lager vermogen zodat het langer meegaat.

Bovendien zijn de ALLTy 1000, 1500, en 2000 zo helder dat als een rijder in het pikkedonker verstrikt raakt, het licht een krachtige straal zal geven die ver genoeg voor het voorwiel schijnt, zodat de fietser veilig terug naar huis kan keren zonder al te veel te vertragen.

Als je als fietser nu een licht nodig hebt om te kunnen zien, dan wordt een krachtiger licht aanbevolen.

De belangrijkste reden is dat hoe verder je voor het voorwiel ziet, hoe sneller je kunt rijden. Met andere woorden, een licht dat niet krachtig genoeg is, zoals minder dan 1000 lumen, zal de weg niet ver genoeg kunnen verlichten om u inkomende obstakels (kuilen, scheuren, eekhoorns, …) te laten zien wanneer u meer dan 20 km/u rijdt. Vanzelfsprekend kan men genieten van koude ritten onder 20 km/u, waarbij een lamp van 400 lumen heel goed voldoende vermogen zou kunnen bieden.

Lichten voor verscheiden soorten ritjes

De volgende vraag in het beslissingsproces is: Voor wat voor soort ritten heb ik dit licht nodig?

Het is duidelijk dat iemand die op gloednieuwe bestrating rijdt, niet aan dezelfde uitdagingen wordt blootgesteld als iemand die op natte, moeilijke paden mountainbiket. Als zodanig, hoe uitdagender het terrein; hoe krachtiger en breder de straal zou moeten zijn.

Straat fietsen

Over het algemeen heeft een wielrenner, zoals eerder vermeld, een lamp met minimaal 1000 lumen nodig om de weg ver genoeg te verlichten zodat de rijder een comfortabele snelheid kan aanhouden zonder blind te rijden.

 

 

De krachtigere ALLTY-modellen, die 1500 en 2000 lumen leveren, zullen geweldig werk leveren voor het dagelijkse woon-werkverkeer of de informele rit op de weg.

 

 

Hoe sneller men nu rijdt, hoe verder men vooruit moet kijken.

 

 

Bovendien is het bij het afdalen van een heuvel met 70+ km/u niet alleen belangrijk om ver vooruit te kijken, maar voor de veiligheid moet men ver genoeg langs de kant van de weg kunnen kijken om mogelijke ontsnappingslijnen te zien en plotselinge obstakels te vermijden (zoals, je weet wel, alle beestjes die de weg op de laatste seconde recht onder je stuur oversteken).

 

 

Je hebt vast ook wel eens gehoord van gravelrijden. Rijders op ruige wegen 's nachts zullen zeker profiteren van meer vermogen en een bredere lichtbundel, omdat je hierdoor in een natuurlijk tempo kunt blijven rijden, zonder constant verrast te worden door een rots die uit de duisternis komt.

 

 

Hiervoor is de Magicshine MJ-serie perfect omdat deze niet één, maar twee krachtige LED's heeft die een grotere lichtbundel bieden dan de ALLTY-serie.

 

 

De MJ-serie is compacter en varieert van 1500 tot 4500 lumen - waarschijnlijk genoeg om de barbecue na het rijden te verlichten voor een tiental rijders.

 

 

Het voordeel van meerdere LED's is dat het niet alleen het licht helderder maakt, maar ook een groter gebied verlicht, zodat de rijder tijdens het rijden op natuurlijke wijze zijn perifere zicht kan gebruiken.

 

Mountainbiking

Wellicht het meest uitdagende type van rit, is mountainbiken de discipline waarvoor het krachtigste licht (om ver te zien) met zoveel mogelijk LED’s (om breed te zien) wordt aanbevolen met behulp van vorige argumenten.

De reden is dat er altijd obstakels binnenkomen en je meerdere lijnen en veilige vluchtroutes wilt kunnen zien. En als de rijder het hele pad en ver vooruit kan zien, zal de betere in staat zijn om de richting, positie op de fiets en snelheid of remmen aan te passen.

 

Tijdens het rijden met een minder krachtig licht, zoals 1000 lumen is dat goed te doen, zal de berijder snelheid moeten verminderen en voorzichtiger moeten rijden. De Magicshine MONTEER-serie is het krachtigste licht in hun assortiment en biedt alle belangrijke kwaliteiten die nodig zijn voor mountainbiken: het vermogen is van 3500 tot 8000 lumen (kijk er alstublieft niet direct naar als het ingeschakeld) en ze hebben 5 ultrakrachtige LED's voor heldere en brede verlichting van het pad.

De ultieme primaire setup voor trailrijden 's nachts - het is bijna alsof het overdag is! De kwaliteiten van de MONTEER-serie houden daar echter niet op: dit zijn echte avonturenfietslampen, klaar om de zwaarste omstandigheden te trotseren.

De MONTEER-serie heeft een waterdichte behuizing met IPX 5-classificatie; in minder technische woorden de behuizing is bestand tegen lagedruk waterstraalspray, dus zelfs onder de stromende regen kun je absoluut een ritje maken.

Alle modellen hebben dezelfde 10.000 mAh-batterij, wat betekent dat het licht meer dan een dag aan blijft op minimaal vermogen - 32 uur bij 400 lumen voor bijvoorbeeld de MONTEER 8000. Bij maximaal vermogen kan men een looptijd verwachten vanaf 1,5 uur voor het 8000-model en hoger voor de andere modellen.

Grote batterijen hebben meestal een langzame oplaadtijd, maar de Magicshine MONTEER 10.000 mAh-batterij heeft slechts 9 uur nodig om volledig op te laden. Negen uur kan lang lijken, maar gezien de looptijd en helderheid van de MONTEER, zou je waarschijnlijk een plek moeten vinden waar de nacht donker genoeg is en lang genoeg om de batterij mogelijk leeg te maken.

Omdat Magicshine aan de rand van de technologie staat en luistert naar de behoeften van avontuurlijke rijders, hebben de batterijen een uitgangspoort, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt om je elektronische apparaten op te laden.

Dit maakt de MONTEER echt het perfecte meerdaagse avonturenlicht, omdat je geen andere batterij hoeft mee te nemen om je telefoon of GPS-apparaat op te laden.

Al met al is de Magicshine MONTEER je ultieme keuze voor een nachtkrijger als je geen compromissen wilt sluiten. De MONTEER-lampen zijn waanzinnig helder, handig en gaan bijna voor altijd mee. Zet hem op je stuur of op je helm, plaats de batterij op je frame of in je rugzak en ga gewoon een ritje maken! Houd er rekening mee dat hoe sneller je gaat, hoe verder je wilt kunnen zien om veilig te blijven.

Een ervaren rijder die 's nachts nonchalant naar huis rijdt met een snelheid van 50% overdag, zal het waarschijnlijk goed doen met een minder krachtig licht, terwijl als je op een e-bike bent en probeert om zoveel mogelijk ronden te rijden op onbekend terrein, je zeker nood hebt aan een krachtigere opstelling. Ik zou ook willen toevoegen dat je de kracht van je licht moet selecteren op basis van je vaardigheidsniveau en/of comfortzone.

Een meer ervaren rijder heeft betere reflexen dan een beginner, zodanig dat een beginner een krachtiger licht zou moeten overwegen. E-bike specifieke verlichting Daarover gesproken, hoewel ritten op e-bikes niet echt een soort rit op zich zijn, zoals E-racefietsen en E-mountainbikes, kunnen eigenaren van e-bikes misschien overwegen om e-bike-specifieke lampen te overwegen die direct aansluiten op de motor van de fiets.

Dit bespaart de noodzaak om de lichtbatterij te dragen voor een lichtere opstelling - erg handig! Magicshine heeft E-bike specifieke lampen, de ME-serie, die verkrijgbaar is in versies van 1000 en 2000 lumen. De ME lijkt erg op de MJ-serie en heeft 2 grote LED's en zal voldoende vermogen leveren voor de meeste typen wegritten. Bij E-mountainbiken kan een ME-lamp worden gecombineerd met een MJ- of MONTEER-lamp om een groter gebied te verlichten.

Afsluiter Ten slotte kan het handig zijn om een krachtiger licht te kiezen dan waarmee je zou kunnen rondkomen.

Waarom? Meer vermogen betekent grotere batterij. Een lamp brandt realistisch gezien ongeveer 1,5 tot 2 uur op maximaal vermogen, zodat als je langere ritten gaat maken, je minder stroom hoeft te gebruiken, zodat de batterij de hele rit meegaat. Een strategische keuze zou dan een lamp zijn die, bij gebruik op 75% of 50% vermogen, voldoende verlichting EN voldoende tijd geeft voor een lange rit plus een buffer van 30 minuten voor het geval dat.

Uiteindelijk vereist het maken van een goede keuze slechts een beetje besluitvorming:

• Omschrijf eerst uw wensen: zien of gezien worden

• Beschrijf vervolgens uw gebruik: casual op de weg, snel op de weg of gravelrijden, of mountainbiken

• Denk aan uw kruissnelheid, vaardigheidsniveau en comfortzone

• Kies ten slotte een lamp volgens uw budget Onthoud: hoe krachtiger, hoe helderder, hoe veiliger, hoe langer de looptijd.

          

We gebruiken cookies en andere vergelijkbare technologieën om uw browse-ervaring en de functionaliteit van onze site te verbeteren. Privacybeleid .