GRATIS VERZENDING VANAF 60€

RETOURGARANTIE 14 DAGEN        

Categorieën

Cratoni Vigor-helm speed pedelec - ECE-R 22.05 - NTA8776 e-bike - wit

-12% Cratoni Vigor-helm speed pedelec - ECE-R 22.05 - NTA8776 e-bike - wit
Merk: cratoni
Model: vigor
Beschikbaarheid: Op voorraad
234,95€ 205,70€ Excl. BTW: 170,00€

Beschikbare opties:


* maat:

Aantal: Bestellen

Cratoni Vigor

De behoefte aan snelheid! Speciaal ontwikkeld voor S-Pedelec Ruiters!

De Hybride Helm Vigor combineert de lichtheid en ventilatie van een fietshelm met de veiligheid van een motorhelm die getest en gecertificeerd is volgens de motorhelmnorm ECE-R 22.05. De Hybride Helm Vigor combineert de lichtheid en ventilatie van een fietshelm met de veiligheid van een motorhelm die is getest en gecertificeerd volgens de motorhelmnorm ECE-R 22.05 ( dus ook automatisch NTA8776 certificaat)

De geïntegreerde heldere beglazing kan geleidelijk worden aangepast, de gekleurde versies zijn verkrijgbaar als toebehoren.

LUCHTKANAALTECHNOLOGIE Een kanaalsysteem aan de binnenzijde garandeert een perfecte doorstroming van inkomende en uitgaande lucht en leidt tot nooit eerder bereikte beluchtingswaarden.

OMLAAG Om deuken en krassen te voorkomen en de levensduur van onze producten te verlengen, hebben we een aantal producten voorzien van een speciale donslaag.

COMPATIBILITEIT MET EEN BRIL Alle Cratoni vizieren zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik door brildragers en bieden optimaal comfort met effectieve bescherming tegen wind en regen. Aanvullende gegevens afneembaar vizier met vergrendelingsmechanisme Gordelbandvoering voor vereenvoudigd opzetten.

De Vigor is verkrijgbaar in 4 maten: S (54-55 cm) M (56-57 cm) L (58-59 cm) XL (60-61 cm) 

gewicht: 800gr

Waarom is een speed-pedelec helm nodig?

Een speed-pedelec is een tweewieler voorzien van een elektrische hulpmotor die de berijder bij het trappen ondersteunt tot maximaal een snelheid van 45 km/h. Volgens de nieuwe Europese Verordening betreffende de goedkeuring van en het markttoezicht op twee- of driewielige voertuigen en vierwielers (nr. 168/2013) valt deze S-EPAC in dezelfde categorie als een bromfiets. In Nederland geldt dan ook een bromfietshelmplicht (helm volgens ECE R22) bij het gebruik van een S-EPAC.

Bescherming
In afwijking van de bromfietshelmplicht mag in Nederland vanaf 2017 ook gebruik gemaakt worden van een helm die voldoet aan de eisen die vastgesteld zijn in NTA 8776. Een helm die voldoet aan NTA 8776 lijkt op een fietshelm, maar is berekend op hogere valsnelheden en beschermt een groter deel van het hoofd. In vergelijking met een fietshelm biedt de helm met name meer bescherming voor de slapen en de achterkant van het hoofd.

In België is er geen specifieke norm opgemaakt. De helm moet over een EN 1078 certificaat beschikken (= elke fietshelm moet dergelijk certificaat hebben) en voorts bepaalt het verkeersregelement dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. De helm moet ook, zoals alle producten die in Europa verkocht worden een CE markering vertonen. In België is het dus niet evident om te bepalen indien uw helm al dan niet voldoet aan de speed pedelec norm. De verreiste "bescherming en slapen" wordt niet in detail uiteen gezet dus is het moeilijk inschatten indien een specifiek model van fietshelm al dan niet voldoet. Indien u zeker wenst te zijn, kies dan een helm die het Nederlandse NTA 8776 certificaat heeft.

Ontwikkeling NTA 8776
Voor het opstellen van NTA 8776 heeft een internationale groep van experts zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande kennis op het gebied van hoofdbescherming en van resultaten uit uitgevoerde testen op high-end fietshelmen. Vervolgens is EN 1078 - Helmen voor fietsers en voor gebruikers van skateboards en rolschaatsen als startpunt gekozen en heeft de projectgroep hierin de vereisten zo ver mogelijk verscherpt binnen de mogelijkheden van de huidige helmtechniek. Naast het verhoogde veiligheidsniveau heeft daarin meegespeeld dat de helm geschikt moet zijn voor gebruik bij fysieke inspanning en de helm het gehoor niet mag belemmeren.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling:Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: