GRATIS VERZENDING VANAF 60€

RETOURGARANTIE 14 DAGEN        

Categorieën

Cratoni Commuter - Helm speed pedelec met vizier- ebike- NTA 8776

-11% Cratoni Commuter - Helm speed pedelec met vizier- ebike- NTA 8776
Merk: cratoni
Model: cratoni commuter
Beschikbaarheid: Op voorraad
144,95€ 129,47€ Excl. BTW: 107,00€

Beschikbare opties:


* kleur:

* maat:

Aantal: Bestellen

Commuter Cratoni NTA 8776

Ga veilig en comfortabel op weg met de Cratoni Commuter helm met ingebouwde verlichting aan de achterzijde. 
Met een snelle ebike is het belangrijk goed beschermd en opvallend op weg te zijn. De Commuter fietshelm voldoet aan de laatste wettelijke eisen (Pedelec AT8776 norm) en biedt extra bescherming ten opzichte van standaard fietshelmen. 
Denk hierbij aan bescherming van je slapen en nek. Tegelijk kun je goed voor de dag komen met deze helm, of je nu naar de zaak fietst of de helm voor vrije tijd gebruikt.
Onder het transparante UV-beschermvizier kan probleemloos een optische bril worden gedragen.
Cratoni ontmoet met zijn commuter helm precies aan de noden van de dagelijkse fiets-pendelaar. 
De eisen zijn veel hoger dan bij een normale fietshelm. Zo is de demping bij een impact duidelijk hoger. De wanddiktes van de helmschaal zijn opvallend sterk; het hele helmlichaam werkt massiever en voldoet daarbij aan de Speed-Pedelec-helmnorm NTA 8776 voor motor ondersteunde fietsen. 
De buitenschaal bedekt het hoofd aan de zijkant en pas recht het achterhoofd voldoende af. 
Tegen slecht weer kunnen de bovenste ventilatieopeningen worden gesloten. Toch ventileert de Cratoni Commuter ook in de zomer voldoende.

Het ingebouwde vizier beschermt je tegen wind, regen, zon en insecten. Het vizier heeft een lichtstrip voor beter zicht.

De Cratoni Commuter helm is leverbaar in 2 verschillende maten:
- S/M (hoofdomtrek 54-58 cm)
- M/L (hoofdomtrek 58-61 cm).
Technologie Cratoni Commuter helm
- LFS - Light Fit System
- Gemaakt met inmold technology, helm uit 1 stuk
- Licht van gewicht
- Clean Tex opvulling

Eigenschappen van de helm

+ 9 ventilatie openingen
+ Ingebouwde lamp aan de achterzijde voor betere zichtbaarheid
+ Reflectoren voor betere zichtbaarheid
+ Opbergtas wordt meegeleverd
+ Losse vizieren leverbaar
+ Fietshelm kan makkelijk worden opgezet door slimme sluiting
+ Steplock sluiting met kin bescherming
+ Gewicht: 400 gram
+ Voldoet aan speedPedelec norm

Waarom is een speed-pedelec helm nodig?

Een speed-pedelec is een tweewieler voorzien van een elektrische hulpmotor die de berijder bij het trappen ondersteunt tot maximaal een snelheid van 45 km/h. Volgens de nieuwe Europese Verordening betreffende de goedkeuring van en het markttoezicht op twee- of driewielige voertuigen en vierwielers (nr. 168/2013) valt deze S-EPAC in dezelfde categorie als een bromfiets. In Nederland geldt dan ook een bromfietshelmplicht (helm volgens ECE R22) bij het gebruik van een S-EPAC.

Bescherming
In afwijking van de bromfietshelmplicht mag in Nederland vanaf 2017 ook gebruik gemaakt worden van een helm die voldoet aan de eisen die vastgesteld zijn in NTA 8776. Een helm die voldoet aan NTA 8776 lijkt op een fietshelm, maar is berekend op hogere valsnelheden en beschermt een groter deel van het hoofd. In vergelijking met een fietshelm biedt de helm met name meer bescherming voor de slapen en de achterkant van het hoofd.

In België is er geen specifieke norm opgemaakt. De helm moet over een EN 1078 certificaat beschikken (= elke fietshelm moet dergelijk certificaat hebben) en voorts bepaalt het verkeersregelement dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. De helm moet ook, zoals alle producten die in Europa verkocht worden een CE markering vertonen. In België is het dus niet evident om te bepalen indien uw helm al dan niet voldoet aan de speed pedelec norm. De verreiste "bescherming en slapen" wordt niet in detail uiteen gezet dus is het moeilijk inschatten indien een specifiek model van fietshelm al dan niet voldoet. Indien u zeker wenst te zijn, kies dan een helm die het Nederlandse NTA 8776 certificaat heeft.

Ontwikkeling NTA 8776
Voor het opstellen van NTA 8776 heeft een internationale groep van experts zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande kennis op het gebied van hoofdbescherming en van resultaten uit uitgevoerde testen op high-end fietshelmen. Vervolgens is EN 1078 - Helmen voor fietsers en voor gebruikers van skateboards en rolschaatsen als startpunt gekozen en heeft de projectgroep hierin de vereisten zo ver mogelijk verscherpt binnen de mogelijkheden van de huidige helmtechniek. Naast het verhoogde veiligheidsniveau heeft daarin meegespeeld dat de helm geschikt moet zijn voor gebruik bij fysieke inspanning en de helm het gehoor niet mag belemmeren.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling:Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: