GRATIS VERZENDING VANAF 60€

RETOURGARANTIE 14 DAGEN        

Categorieën

informatie scholen

Verkeersveiligheid Scholen en bedrijven

1. Scholen

Als directie van een school of ouder van schoolgaande kinderen is het vaak zoeken naar manieren om de verkeersveiligheid rondom de school te verhogen. "Rondom" in de breedste zijn van het woord want uiteraard is de verplaasting van en naar de school één van de grootste pijnpunten.

Onveilige infrastructuur, het steeds drukker wordend verkeer, de weersomstandigheden,.. Allemaal factoren waar we spijtig genoeg maar weinig invloed kunnen op uitoefenen. Talloze studies hebben echter al uitgewezen dat zorgen dat je gezien wordt nog steeds één van de beste preventie maatregelen is. Daar kunnen we gelukkig wel iets aan doen!

Een "verhoogde zichtbaarheid" wordt bij de jeugd meestal als "niet cool" genoeg ervaren en vaak is het dus een strijd om uw puber met een fluo hesje naar school te sturen.

 

Hoe kunnen we de verkeersveiligheid verbeteren op uw school?

Met ons designteam ontwikkelen we jaarlijks een aantal innovatieve producten die voldoen aan de veiligheidsnormen (EN 1150, E471,...). We proberen, rekening houdend met de gestelde normen, om verkeersveilige artikelen "cooler" te maken door ze qua design en vorm aan te passen aan de eisen van onze jeugd. Dat maakt dat ons gamma heel breed is en dat we voor elke doelgroep, naast het traditioneel fluohesje ook een aantal heel leuke alternatieven kunnen voorstellen.

Verder voldoen al onze producten aan de strengste eisen en worden ze ook voor een groot deel in België geproduceerd. Dat maakt dat een aankoop vaak in aanmerking komt voor subsidies mbt verkeersveiligheid.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van enkele producten alsook de verschillende subsidiemogelijkheden.

 

Spaakreflectoren: reeds vanaf 0.5€/zakje

In bulk en polybag met of zonder gepersonaliseerd kaartje. U kiest zelf het aantal reflectoren per polybag.

 

                                

 

C3 signalisatiebordje

 

 

Rugzakhoes: 7 verschillende modellen. Reeds vanaf 1.95€ /st

 

    

Reflekterende hangers: vanaf 0.5€/st

 

   

 

Fluo hesje: 5 soorten  vanaf 1.7€/st

 

   

 

Fietsvlag: vanaf 0.7€/st

 

 

Reflekterende popjes: vanaf 1.1€/st

 

 

Alles kan bedrukt worden in full color of in refleketerende print.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via info@veiliginhetverkeer.be of 0468/15.45.87 en vraag naar onze producten in overstock.

 

SUBSIDIES verkeersveiligheid: Afhankelijk van de regio en graad zijn er verschillen de subsidiemogelijkheden die in aanmerking komen voor de aankoop van verkeerveilig materiaal.

SMS - project (Slimme Mobiele Scholen)
Voor wie:Secundaire scholen in Vlaanderen en Brussel
Bedrag:Max 300€ per instellingsnummer
Contact: www.slimmemobielescholen.be

 

10/10
Voor wie:Basisscholen + gemeenten Provincie Antwerpen
Bedrag:100% gesubsidieerd
Contact: http://www.provincieantwerpen.be/beleid/leefomgeving/mobiliteit.html
03/240.56.86


Mobilimproject:
Voor wie:Basis, secundair en hoger onderwijs Provincie Limburg
Bedrag:90% gesubsidieerd (max 5000€)
Contact: www.limburg.be/mobilim

 

Mobiliteitsproject
Voor wie: Basis en buitengewoon secundair Provincie Vlaams Brabant
Bedrag:80% gesubsidieerd (1500 - 5000€)
Contact: www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit

Mobiliteitsproject
Voor wie: OUderverenigingen, verenigingen, Basis en buitengewoon secundair en hoger onderwijs Stad Brugge

contact: www.brugge.be/subsidie-project-verkeersveiligheid

2. Bedrijven

Wist u dat de Vlaamse regering via het pendelfonds investeringen in Fiets en fietsinfrastructuur subsidieert?

PERSARTIKEL

 
TITEL:2,2 MILJOEN EURO OM WERKNEMERS OP DE FIETS TE KRIJGEN
BRON:Kabinet van Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, openbare werken, Vlaamse rand, toerisme en dierenwelzijn
DATUM:10-07-2018
TEKST:

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 2,2 miljoen euro uit om fietsen naar het werk aantrekkelijker te maken. De 12de oproep van het Pendelfonds wordt volledig toegespitst op fietsprojecten. Weyts mikt op 1000den extra bedrijfsfietsen en een hogere fietsvergoeding. "Op dit moment is het vooral de werknemer die het initiatief neemt om met de fiets naar het werk te komen", zegt Weyts. "We bieden de werkgevers nu de mogelijkheid om zelf een aanlokkelijk fietsaanbod uit te bouwen. Velen doen dit al, maar ik hoop dat álle kleine en grote ondernemingen hun werknemers nu gaan aanmoedigen om de stap naar de fiets te zetten." 

De fiets wint stilaan terrein in het woon-werkverkeer, mede dankzij de fors opgevoerde investeringen in de Vlaamse fietsinfrastructuur. Nu moeten er ook binnen de bedrijven extra stimulansen komen voor de fiets. "Ik wil de fiets aantrekkelijker maken in het woon-werkverkeer, zowel voor de werknemers als voor de werkgevers", zegt Weyts. 

Concreet spitst Weyts de nieuwe subsidieronde van het Pendelfonds helemaal toe op de fiets. Het Pendelfonds ondersteunt werkgevers die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken. In het verleden steunde het Pendelfonds bijvoorbeeld de aanleg van een carpoolparking of de aankoop van elektrische scooters. Een bijkomende 12de oproep van het Pendelfonds wordt nu exclusief toegespitst op initiatieven ten voordele van woon-werkverkeer met de fiets. 

Concreet gaat het over de massale aankoop van bedrijfsfietsen. De nieuwe oproep van het Pendelfonds steunt de aankoop van gewone fietsen, plooifietsen en speed pedelecs. Bedrijven kunnen ook kiezen voor leasing met inbegrip van onderhoud. Ook investeringen in fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen worden ondersteund. "Ik wil met deze gerichte actie 1000den extra bedrijfsfietsen laten rondrijden in Vlaanderen", zegt Weyts. "Elke bedrijfsfiets is een auto minder in de dagelijkse file.

Weyts wil ook het gebruik van de fiets stimuleren. Zo is er voorzien in financiële steun voor een verhoogde fietsvergoeding. Het bedrag dat vandaag door de fiscus wordt vrijgesteld van belasting en RSZ komt neer op € 0,23/km. Ook veel werkgevers willen hun werknemers belonen met een iets hoger bedrag. De nieuwe oproep van het Pendelfonds voorziet de mogelijkheid dat Vlaanderen de helft van het bedrag bovenop de bestaande vrijgestelde vergoeding bijpast. "Zo maken we niet alleen de aankoop, maar ook het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer aantrekkelijker voor de werknemers én de werkgevers", zegt Weyts. 

"Ik doe een oproep aan alle werkgevers: maak gebruik van dit aanbod", zegt Weyts. "Veel bedrijven moedigen werknemers al aan om de fiets te gebruiken, maar ik wil alle kleine of grote ondernemingen aan boord. Ik ben dan ook zeer blij dat Unizo en Voka de oproep ondersteunen.
 

MaatregelenMaximaal subsidiebedrag
1. Infrastructurele ingrepen die functionele fietsverplaatsingen of carpooling faciliteren
wegeninfrastructuur: enkel doorsteken voor fietsers: marktbevraging bij minimaal 2 potentiële aannemers100.000 euro
niet-overdekte fietsenstalling (incl. plaatsing en eventuele supplementaire werken zoals bv. aanleg funderingen)100 euro per fiets
overdekte fietsenstalling/fietskluis (incl. plaatsing en eventuele supplementaire werken zoals bv. aanleg funderingen)300 euro per fiets
oplaadpunten voor elektrische fiets (incl. plaatsing en eventuele supplementaire werken)250 euro per fiets
2. De aankoop en leasing van bedrijfsfietsen
aankoop standaardfiets375 euro
leasing (m.i.v. onderhoud) standaardfiets130 euro per jaar
aankoop elektrische fiets/speed pedelec1.000 euro/1.750 euro
leasing (m.i.v. onderhoud) elektrische fiets/speed pedelec370 euro /740 euro per jaar
aankoop plooifiets450 euro
leasing (m.i.v. onderhoud) plooifiets225 euro/jaar
aankoop elektrische plooifiets1.500 euro
leasing (m.i.v. onderhoud) elektrische plooifiets370 euro/jaar
3. fietsvergoedingen
tenzij de indiener op basis van gepersonaliseerde gegevens de berekening kan maken, als volgt berekend: x-jaar (naargelang de projectduur) x 227 aantal werkdagen x x-potentiële werknemers x 15 km (fiets)/25 km (elektrische fiets) x x-euro fietsvergoeding x 50%50% van het verschil tussen het effectief uitbetaalde bedrag en het bedrag dat vandaag vrijgesteld is van belasting en RSZ (0,23 euro/km)
 
Getuigenis van werknemer ivm woon-werkverkeer met de fiets