Menu
Your Cart

Cratoni C-mute - Helm speed pedelec - ebike- NTA 8776

Cratoni C-mute - Helm speed pedelec - ebike- NTA 8776
Nieuw -10 %
Cratoni C-mute - Helm speed pedelec - ebike- NTA 8776

Cratoni C-mute - Helm speedpedelec - NTA 8776

Omdat veiligheid van het grootste belang is, heeft het Duitse merk Cratoni een speciale helm voor speedpedelec / e-bikes ontwikkeld, de  C-Mute ​

Deze speedpedelc fietshelm voldoet aan de NTA 8776 normering.(speedpedelec tot 45km/u). Meer info over de normering van helmen ebikes/speedpedelec vindt u onderaan.

Cratoni - C-Mute​

Kenmerken:

- Ventilatie: Actieve ventilatie met rooster en 9 ventilatieopeningen die open en dicht kunnen gezet worden
- Veiligheid: reflecterende delen
- Achterlicht: innovatieve achterlicht, simpel te gebruiken. Met een simpele "klik" bent u en uw kinderen goed voorbereid op een uitstapje in het donker.
- Clean Tex-pads: Clean Tex-pads hebben een antibacterieel werking. Het resultaat is een lange levensduur van het product en langdurige hygiënisch gebruik.
- LFS - Light Fit System: nieuw verstelsysteem,  dat de helm snel, veilig en toch comfortabel op het hoofd houdt. Het instelmechanisme is bijzonder klein en licht, de maatvoering is eenvoudig met twee vingers. Verder kan de LFS drie keer worden aangepast.
- Sluiting: Steplock-slot met kinpad
- Downshell: om deuken en krassen te voorkomen en om de levensduur van onze producten te verlengen, was de helm voorzien van een speciale downshell.

Gewicht: 400 g

De Cratoni C-mute fietshelm is leverbaar in 2 verschillende maten: S-M (voor hoofdomtrek: 54-58 cm) en M-L (58-61 cm)

Waarom is een speed-pedelec helm nodig?

Een speed-pedelec is een tweewieler voorzien van een elektrische hulpmotor die de berijder bij het trappen ondersteunt tot maximaal een snelheid van 45 km/h. Volgens de nieuwe Europese Verordening betreffende de goedkeuring van en het markttoezicht op twee- of driewielige voertuigen en vierwielers (nr. 168/2013) valt deze S-EPAC in dezelfde categorie als een bromfiets. In Nederland geldt dan ook een bromfietshelmplicht (helm volgens ECE R22) bij het gebruik van een S-EPAC.

Bescherming
In afwijking van de bromfietshelmplicht mag in Nederland vanaf 2017 ook gebruik gemaakt worden van een helm die voldoet aan de eisen die vastgesteld zijn in NTA 8776. Een helm die voldoet aan NTA 8776 lijkt op een fietshelm, maar is berekend op hogere valsnelheden en beschermt een groter deel van het hoofd. In vergelijking met een fietshelm biedt de helm met name meer bescherming voor de slapen en de achterkant van het hoofd.

In België is er geen specifieke norm opgemaakt. De helm moet over een EN 1078 certificaat beschikken (= elke fietshelm moet dergelijk certificaat hebben) en voorts bepaalt het verkeersregelement dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. De helm moet ook, zoals alle producten die in Europa verkocht worden een CE markering vertonen. In België is het dus niet evident om te bepalen indien uw helm al dan niet voldoet aan de speed pedelec norm. De verreiste "bescherming en slapen" wordt niet in detail uiteen gezet dus is het moeilijk inschatten indien een specifiek model van fietshelm al dan niet voldoet. Indien u zeker wenst te zijn, kies dan een helm die het Nederlandse NTA 8776 certificaat heeft.

Ontwikkeling NTA 8776
Voor het opstellen van NTA 8776 heeft een internationale groep van experts zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande kennis op het gebied van hoofdbescherming en van resultaten uit uitgevoerde testen op high-end fietshelmen. Vervolgens is EN 1078 - Helmen voor fietsers en voor gebruikers van skateboards en rolschaatsen als startpunt gekozen en heeft de projectgroep hierin de vereisten zo ver mogelijk verscherpt binnen de mogelijkheden van de huidige helmtechniek. Naast het verhoogde veiligheidsniveau heeft daarin meegespeeld dat de helm geschikt moet zijn voor gebruik bij fysieke inspanning en de helm het gehoor niet mag belemmeren.

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.
117,37€
129,95€
Excl. BTW: 97,00€
  • Stock: In Stock
  • Model: cratoni c-mute grijs

Beschikbare opties

We gebruiken cookies en andere vergelijkbare technologieën om uw browse-ervaring en de functionaliteit van onze site te verbeteren. Privacybeleid .